facebookNajpopularnija društvena mreža na svijetu, Facebook, ističe da je prošli mjesec poslala više od 160 milijuna posjetitelja na Facebook-integrirane mobilne aplikacije.

Mobilna igra kompanije Zynga “With Friends”, popularna aplikacija iz Spotify, Pinterest, Viddy i Socialcam su među onima koji su prošli mjesec dobili najviše web prometa sa Facebook-a. Facebook-ova mobilna platforma također je umnogome pomogla web aplikacije kao što su Washington Post Social Reader, Flixter i BranchOut.

Posjetitelji sa Facebook-a napravili su 1,1 milijarde posjeta na iOS i HTML5 aplikacije, što znači više od 6 posjeta u prosjeku po korisniku.

Facebook navodi da iOS video sharing aplikacija Viddy sada ima više od 16 milijuna registriranih korisnika, zahvaljujući jednim dijelom zbog Open Graph integracije koja dijeli korisničke aktivnosti između mobilnih i desktop verzije. Zbog slične funkcionalnosti, mrežna Web aplkacija BranchOut navodi da je više od 18 milijuna ljudi došlo preko najpopularnije društvene mreže u posljednjih 28 dana.

Facebook je također istaknuo mobilnu aplikaciju koja se odnosi na filmske recenzije i informacije, Flixster, koja je imala deseterostruko povećanje broja posjetitelja sa Facebook-a u protekla četiri tjedna.

Facebook također naglašava da je 7 od 10 najuspješnijih iOS aplikacija i 6 od 10 najuspješnijih Android aplikacije integrirano u Facebook putem logovanja ili Open Graph-a.

Facebook mobilna platforma omogućava da HTML5, iOS i Android aplikacije budu distribuirane kroz News Feed, bookmarks i zahtjeve. Kada korisnici naiđu na link mobilne aplikacije sa Facebook-a, odgovarajuća aplikacija će se otvoriti na korisničkom uređaju ili će ga odvesti na stranicu za preuzimanje, ako korisnik nema preuzetu aplikaciju. Developeri također imaju mogućnost da integriraju Facebook Open Graph, koji omogućuje igračima da automatski objavljuju priče o aktivnosti korisnika, uključujući i postizanje novih rekorda, zaradu bonusa ​​i postizanje boljeg rezultata od prijatelja. Ove priče se distribuiraju kroz mobilni Timeline i News Feed i može da vreti promet na mobilnu igru.