yahoo-direktor

Scott Thompson nije više direktor Yahoo-a! Nešto više od tjedan dana nakon što je otkriveno da nema diplomu računalnih znanosti, Scott Thompson je morao podnijeti ostavku nakon samo četiri mjeseca provedena na čelu kompanije Yahoo.

Scott Thompson, bivši predsjednik PayPal-a, pridružio se kompaniji Yahoo kako bi joj pomogao u revitalizaciji poslovanja i vraćanja na stare staze slave.

Yahoo navodi da Ross Levinsohn, koji je potpredsjednik kompanije i prvi čovjek odjela globalnih medija, privremeno će preuzeti vođenje kompanije dok se ne pronađe novi izvršni direktor. Također, Fred Amoroso je imenovan za predsjednika Borda (upravnog odbora) kompanije .

Scott Thompson angažiran je početkom siječnja, i bio je treći izvršni direktor kompanije Yahoo u samo nešto više od tri godine.

Yahoo nikako da se izvuće iz krize, da upliva u mirnije vode. Ovaj posljednji incident samo je pojačao previranja u kompaniji koja treju već neko vrijeme. Naime, Thompson je od samog dolaska bio meta dioničara Daniel Loeb-a koji vodi investicijski fond Third Point, koji posjeduje 5,8 posto dionica kompanije Yahoo. Daniel Loeb i njegove pristalice već neko vrijeme vode borbu za mjesta u Bordu kompanije, i oni su zapravo otkrili laž u životopisu Scott Thompson-a. Yahoo je ovo navođenje diplome koju u stvarnosti nema u prvi mah okarakterisao kao “nehotičnu pogrešku”, a potom popustio pod pritiskom Daniel Loeb-a i njegovog pozivanja na smjenu izvršnog direktora.

Kako stvari stoje, Loeb će dobiti i još više od toga. Naime, Daniel Loeb će se zajedno sa Michael J. Wolf i Harry Wilson (koje je on predložio), već 16. svibnja 2012 godine pridružiti Bordu kompanije Yahoo, što bi trebalo da predstavlja okončanje ove unutarnje borbe.

Odlazak Thompson-a bio je izvjestan već neko vrijeme. Skoro da ništa nije učini kako bi se poslovanje nekadašnjeg Internet giganta revitaliziralo. Sve je nekako bilo pogrešno, čim je preuzeo dužnost u Yahoo, pokrenuo je korporativno restrukturiranje u kom je bez posla ostalo 2.000 zaposlenika. Nakon toga jednostavno je izgubio kompas, nije znao kamo da krene, na što da se fokusira. Također, smatra se i najodgovornijim za ulazak u rat sa Facebook-om, što mnogi u kompaniji ne podržavaju.

Veliko je pitanje što će biti sa kompanijom Yahoo u budućnosti. Mnogi smatraju da je prodaja sve izvjesnija, mada je pitanje tko bi kupio kompaniju u ovakvom stanju i po kojoj cijeni.