codecademy

Codecademy, jedna od najsjajnijih zvezda "Naučite da kodirate" pokreta koji ima na milione pristalica, od augusta prošle godine nudi besplatne online kurseve za tehnologije kao što su JavaScript, jQueri, HTML i CSS. Ovu su prema opštom mišljenju najlakši jezici sa kojima se može početi, ali oni ne nude iste mogućnosti kao neki moćan serverski jezik. Sada je Codecademy odlučila da pokrene kurs Python jezika.

Suosnivač Codecademy Zach Sims, naglašava da je Python jedan od jezika koje je ova zajednica najviše tražila, a tehnologija iza implementacije se testira još od januara meseca. Codecademy je otkrila da pokretanje Python i Ruby klijentske strane dovodi do beskrajnih problema, pa je stoga morao biti razvijen poseban način za pokretanje serverskog koda, što je navodno postignuto uz pomoć drugih jezika kao što su Ruby i PHP.

S obzirom kako se ponuda Codecademy kurseva za programiranje  širi, očito se sve vipe približava održivogm rešenju za transformaciju entuzijaste u obrazovanog programera. Ovo, u kombinaciji sa servisom koji liči na igralište, kao što je Programr, dodaje prilično moćnu stvar a to je sposobnost da se nauči kodirati i to bez napuštanja vašeg preglednika.

Naporno smo radili na jednom od najtraženijih jezika, Python! Radi se o odličnom izboru za širok spektar primene u različitim industrijama. Osim toga, njegova čista, čitljiva sintaksa čini ga jednim od najprimamljivijih za programere početnike. Sa Python, zaboravite na svu onu gomilu zagrada i zareza koji se sreću u ostalim jezicima,

navodi Codecademy u svom saopštenju.

Do sada je nekoliko miliona Codecademy korisnika submit-ovalo "preko 100 miliona odgovora" što nedvosmisleno govori da rade nešto dobro. Prijavite se i vi besplatno na Codecademy Python kurs.