microsoft skydrive

Kompanija Microsoft danas je predstavila novu verziju svog SkyDrive servis za skladištenje u Cloud-u kao i novu SkyDrive Android aplikaciju. Microsoft je takođe objavio da je novi Outlook.com email servis za dve sedmice od pokretanja privukao 10 miliona korisnika.

Microsoft SkyDrive bori se u izuzetno jakom prostoru Cloud servisa za skladištenje u kom ima konkurenciju u vidu Google Drive, Apple iCloud, Dropbox i SugarSync. Poređenje ovih Cloud serrvisa možete pronaći u članku “Najbolji Cloud servisi za skladištenje”.

Microsoft je u poslednjih godinu dana posvetio više pažnje svom Cloud servisu povezujući ga mnogo dublje sa svojim drugim proizvodima uključujući Office 2013, Windows Phone i Windows 8.

Ažurirani interfejs za SkyDrive.com ima mnoge sličnosti sa Outlook.com, koji je u stvari zamena za dobro poznati e-mail servis Hotmail. Poput Outlook-a, i kod SkyDrive sada je naglašen čist i moderan korisnički interfejs. Ažurirani interfejs dodaje nove funkcije kao što su instant pretraga, kontekstualni toolbar, drag-and-drop i bolje sortiranje. Novi dizajn će biti pokrenut u naredna 24 sata. Novi moderniji korisnički interfejs Microsoft SkyDrive izgleda ovako:

redizajnirani-skydrive

Osim promene Web interfejsa, Microsoft je poboljšao i SkyDrive desktop aplikacije za Windows i OS X. Između ostalog, uređene su neke popravke koje korisnicima treba da omoguće brže otpremanje datoteka.

Microsoft je takođe obećao modernije mobilno iskustvo kao i da će za nekoliko nedelja nova Android aplikacija biti dostupna na Google Play Store.

Android aplikacija slična je našim mobilnih aplikacijama za Windows Phone i iOS i omogućava vam da pretražujete vaš SkyDrive, otpremite datoteke na SkyDrive, kao i da delite SkyDrive datoteka sa opcijom “Send a link”. Takođe ćete sa drugih aplikacija moći da otvorite, otpremite, sačuvajte i delite SkyDrive datoteke,

saopštila je danas kompanija Microsoft.

Nova Android aplikacija izgleda ovako:

skydrive-android