log-me-in

Danas možete pronaći veliki broj programa koji vam omogućuju daljinski pristup računarima (remote access).
U ovom članku predstavićemo neke od njih kako bi vam pomogli u odabiru onoga koji najviše odgovara vašim potrebama.

LogMeIn

LogMeIn je po mnogima najbolji proizvod u kategoriji besplatnih programa za daljinsko pristupanje računarima. Radi se o Web baziranom servisu koji je izuzetno jednostavan za postavljanje i korištenje i može mu se pristupiti sa bilo kojeg računala korištenjem Web preglednika. LogMeIn je odlično rješenje za pristup udaljenim podacima kao i za dijeljenje datoteka.

Besplatna verzija ”LogMeIn Free” omogućuje vam Remote Controle sa bilo kojeg Web preglednika, pristup na Windows PC ili Mac, daljinsko upravljanje i gledanje desktopa, copy/paste između računala, Wake on LAN, reboot i ponovno povezivanje (uključujući i siguran način rada), osnovna izvješća (Remote Access sesije i pristup korisnika), Chat, AES 256-bitnu enkripciju, SSL TLS detekciju upada, i ostalo.

Za besplatno korištenje LogMeIn, potrebno je da ispunite prijavnicu.

TeamViewer

teamviewerTeamViewer je izuzetno učinkovit program koji vam omogućuje jako brzi daljinski pristup računalima. TeamViewer vam daje kontrolu nad udaljenim računalom putem Interneta ili putem mobilnih aplikacija dostupnih za iPhone, iPad ili Android uređaje.

Pristup spremanjim podacima na lokalni disku neće biti problem jer možete kopirati cijele foldere kada daljinski pristupate. Osim toga, TeamViewer Manager vodi evidenciju o svim vašim sesijama koje sprema u bazu podataka koja se lako može dijeliti s drugima.

Microsoft Remote Desktop Connection Client

MacRDPClientAko ste jedan od onih koji traži program za daljinski pristup sa Mac na Windows računala onda je ovo opcija za vas. Ovaj besplatni program razvijen je od strane Microsofta i nalazi se u “Office for Mac 2011” a može se preuzeti i odvojeno na Microsoft-ovoj stranici za Mac korisnike.

Ovaj program je kompatibilan sa većinom najnovije tehnologije za Mac i Windows. Klijent ima ugrađenu podršku za više sesija u isto vrijeme što znači da sa jednog Mac računala možete imati pristup na više od jednog sustava. Vi možete prilagoditi ovaj program svojim potrebama, pa čak i dodijeliti svoje vlastite tipkovničke prečace za maksimalnu fleksibilnost.

RealVNC

realvncBez obzira na operativni sustav na vašem računalu, RealVNC vam omogućuje da imate daljinski pristup na svako računalo povezano Iinternetom.

Program je dostupan u besplatnoj i plaćenoj verziji a obje vam omogućuju dodijeljivanje lozinki kako bi vaši podaci bili što sigurniji.

Plaćene verzije vam omogućuju ispis dokumenata na daljinu, pa čak i razgovaranje sa osobom koja se nalazi za računalom kojem daljinski pristupate. Također imate mogućnost primjene i Android i iOS aplikacija sa kojima također možete daljinski pristupati računalima.

Mikogo

mikogoMikogo je softver koji obećava visoku kvalitetu dijeljenja desktopa između računala koja koriste Windows, Mac ili Linux operativne sustave. Jedna vrlo korisna značajka ovog programa je njegova sposobnost da dijeljenje zaslon sa čak 25 drugih korisnika.Ovaj program je tako vrlo zgodan i za prezentacije jer omogućuje da svatko usvoji ulogu prezentera.

imPcRemote

impcremoteimPcRemote je još jedan program koji je kompatibilan sa Windows, Mac i Linux operativnim sustavima. Daljinskim pristupom sa imPcRemote imate mogućnost organiziranja udaljenih računalima u skupine a također je korisno i to što možete dati i netkom drugom pristup tim skupinama. Kao što je slučaj sa većinom sličnih programa, imPcRemote možete koristiti kao alat za prijenos datoteka. imPcRemote je besplatan program koji vam omogućuje pristup na više računala istovremeno.