Online Tržište

Vaš mentor u svakodnevnom sv(ij)etu internet poslovanja i online marketinga.

buy vicodin online

6 besplatnih programa za daljinsko pristupanje računarima

4 0 komentara

log-me-in

Danas možete pronaći veliki broj programa koji vam omogućuju daljinski pristup računarima (remote access).
U ovom članku predstavićemo neke od njih kako bi vam pomogli u odabiru onoga koji najviše odgovara vašim potrebama.

LogMeIn

LogMeIn je po mnogima najbolji proizvod u kategoriji besplatnih programa za daljinsko pristupanje računarima. Radi se o Web baziranom servisu koji je izuzetno jednostavan za postavljanje i korištenje i može mu se pristupiti sa bilo kojeg računala korištenjem Web preglednika. LogMeIn je odlično rješenje za pristup udaljenim podacima kao i za dijeljenje datoteka.

Besplatna verzija ”LogMeIn Free” omogućuje vam Remote Controle sa bilo kojeg Web preglednika, pristup na Windows PC ili Mac, daljinsko upravljanje i gledanje desktopa, copy/paste između računala, Wake on LAN, reboot i ponovno povezivanje (uključujući i siguran način rada), osnovna izvješća (Remote Access sesije i pristup korisnika), Chat, AES 256-bitnu enkripciju, SSL TLS detekciju upada, i ostalo.

Za besplatno korištenje LogMeIn, potrebno je da ispunite prijavnicu.

TeamViewer

teamviewerTeamViewer je izuzetno učinkovit program koji vam omogućuje jako brzi daljinski pristup računalima. TeamViewer vam daje kontrolu nad udaljenim računalom putem Interneta ili putem mobilnih aplikacija dostupnih za iPhone, iPad ili Android uređaje.

Pristup spremanjim podacima na lokalni disku neće biti problem jer možete kopirati cijele foldere kada daljinski pristupate. Osim toga, TeamViewer Manager vodi evidenciju o svim vašim sesijama koje sprema u bazu podataka koja se lako može dijeliti s drugima.

Microsoft Remote Desktop Connection Client

MacRDPClientAko ste jedan od onih koji traži program za daljinski pristup sa Mac na Windows računala onda je ovo opcija za vas. Ovaj besplatni program razvijen je od strane Microsofta i nalazi se u “Office for Mac 2011” a može se preuzeti i odvojeno na Microsoft-ovoj stranici za Mac korisnike.

Ovaj program je kompatibilan sa većinom najnovije tehnologije za Mac i Windows. Klijent ima ugrađenu podršku za više sesija u isto vrijeme što znači da sa jednog Mac računala možete imati pristup na više od jednog sustava. Vi možete prilagoditi ovaj program svojim potrebama, pa čak i dodijeliti svoje vlastite tipkovničke prečace za maksimalnu fleksibilnost.

RealVNC

realvncBez obzira na operativni sustav na vašem računalu, RealVNC vam omogućuje da imate daljinski pristup na svako računalo povezano Iinternetom.

Program je dostupan u besplatnoj i plaćenoj verziji a obje vam omogućuju dodijeljivanje lozinki kako bi vaši podaci bili što sigurniji.

Plaćene verzije vam omogućuju ispis dokumenata na daljinu, pa čak i razgovaranje sa osobom koja se nalazi za računalom kojem daljinski pristupate. Također imate mogućnost primjene i Android i iOS aplikacija sa kojima također možete daljinski pristupati računalima.

Mikogo

mikogoMikogo je softver koji obećava visoku kvalitetu dijeljenja desktopa između računala koja koriste Windows, Mac ili Linux operativne sustave. Jedna vrlo korisna značajka ovog programa je njegova sposobnost da dijeljenje zaslon sa čak 25 drugih korisnika.Ovaj program je tako vrlo zgodan i za prezentacije jer omogućuje da svatko usvoji ulogu prezentera.

imPcRemote

impcremoteimPcRemote je još jedan program koji je kompatibilan sa Windows, Mac i Linux operativnim sustavima. Daljinskim pristupom sa imPcRemote imate mogućnost organiziranja udaljenih računalima u skupine a također je korisno i to što možete dati i netkom drugom pristup tim skupinama. Kao što je slučaj sa većinom sličnih programa, imPcRemote možete koristiti kao alat za prijenos datoteka. imPcRemote je besplatan program koji vam omogućuje pristup na više računala istovremeno.

Written by admin

22 Septembra, 2012 at 11:20 am

4 0 komentara to '6 besplatnih programa za daljinsko pristupanje računarima'

Predplati se na komentare sa RSS or TrackBack to '6 besplatnih programa za daljinsko pristupanje računarima'.

 1. Team Viewer je ubedljivo najbolji program sto se tice daljinskog pristupa racunaru. Puno puta mi je pomogao bez ikakvih trzalica, bagova i greski. Svaka preporuka!

  Eve Online Srbija

  27 dec 13 at 13:44

 2. da ali team nije besplatan.Mozes ga koristiti neko vreme i kada te provale onda cao.

  Momcilo

  2 nov 16 at 00:00

 3. TeamViewer koristim, mislim, više od 10 godina. Ne koristim ga u komercijalne svrhe, ali su mi neko vreme poslednjih meseci slali upozorenja da se sumnja na to. Penzioner sam i kompjuter i internet koristim svaki dan po nekoliko sati. Imam veliki broj prijatelja, koji se bave kompjuterima i sa njima sam komunicirao baš preko TeamViewera. Juče su me isključili, jer samo “sumnjaju” da ga koristim komercijalno.
  Zato treba znati sledeće: ako napravite mrežu čestih kontakata sa svojim prijateljima i ako to koristite svakodnevno misliće da TeamViewer upotrebljavate u komercijalne ili poslovne svrhe i sledi vam onemogućavanje daljeg korišćenja.
  Inače program je zaista dobar i preporučljiv, ali razmislite.

  Zoran

  24 jul 18 at 16:08

 4. Zdravo,
  ja korisitm TV tako sto svakodnevno provedem po sat-dva na racunaru koji je u Americi(koristim svaki moguci kompijuter koji mogu,od kuce dva, na poslu jedan i jos jedan pride).Radio sam od 2016 i nisam imao problema do sada.Medjutim, pre par nedelja mi je doslo upozorenje na jednom kompijuteru da sumnjaju da ga koristim u komercijalne svrhe i dobio sam zabranu.Na drugom mi je ostalo jos 2 miliona sekundi do isteka neke zabrane cestog logovanja(jos nisam siguran o cemu je rec i da li je privremeno).Za sada koristim TV na poslu i na jos jednom kucnom racunaru.Sve dok se menjaju racunari teze primete….:).Da li postoji neki program koji se moze koristiti ka TV?

  Dule

  25 maj 19 at 07:52

Ostavi komentar