virustotal

Kompanija kao što je Google mora biti posebno oprezna kada je u pitanju bezbednost. Stoga i ne treba da čudi to što ona ima celo odeljenje koje je posvećeno samo zaštiti unutrašnjih tehnologija. Google je sada kupio i jednu malu bezbednosnu kompaniju koja treba da mu pomogne u podizanju nivoa sigurnosti.

Google je na svom blogu objavio kupovinu VirusTotal, kompaniju koja korisnicima nudi online malware skener. Za sada nisu objavljeni ostali detalji.

Virus Total je besplatan online alat koji nastoji da pomogne u detektovanju malware-a i to bez potrebe za instaliranjem softvera. Sve radi prilično jednostavno, sve što treba da uradite jeste da odete ne VirusTotal stranicu i unesete datoteku ili URL a potom da kliknite na "Scan it!".

VirusTotal tehnologija pročešljaće kroz vaš sadržaj i vratiti vam izveštaj navodeći da li je on bezbedan ili ima nešto što može da sadrži malware.

Radi se o vrlo jednostavnom ali zaista korisnom Web alatu. VirusTotal ne bi trebali koristiti za osetljive dokumente jer će ga on u sklopu analize podeliti sa bezbednosnim stručnjacima koji će ga takođe analizirati. Google planira da zadrži tehnologiju, da ostane besplatna i dostupna svakome a zauzvrat će dobiti stručnost zaposlenih po pitanju bezbednosti. 

Bezbednost je izuzetno važna za naše korisnike. Mi uložemo milione dolara kako bi im omogućili online bezbednost. VirusTotal takođe ima veoma dobre rezultate po pitanju Web bezbednosti i mi smo oduševljeni što možemo da im pružimo infrastrukturu koja im je potrebna za daljnje poboljšavanje rada njihovog servisa, pogotovo što od ranije imamo partnerske odnose,

saopštio je portparol kompanije Google.