office 2013 web apps

Microsoft Office 2013 Web Apps paket sada je konačno postao deo SkyDrive. Online Office paket koji je radio u “customer preview mode” dostupan je SkyDrive korisnicima još od jula a sada je konačno objavljeno da je konačna verzija aktivna i dostupna korisnicima. Office 2013 Web Apps paket dostupan je i na Microsoft-ovom besplatnom e-mail servisu Outlook.com.

Korisnici Microsoft SkyDrive Cloud servisa za skladištenje koji kreiraju ili otvaraju Word, Excel, PowerPoint ili OneNote datoteke videti će da se one otvaraju u finalnom 2013 izdanju Office Web Apps. Otvaranje datoteka kreirane u prethodnim verzijama rezultiraće sa porukom koja glasi: "Mi ćemo konvertovati datoteke tako da možete da ih uređujete. Kliknite na istoriju verzija kako bi pronašli svoje originalne datoteke."

Nakon toga možete ureživati vaša dokumenta koristeći povezane aplikacije u Office Web Apps. Word 2013 Web App nudi grafiku i slike visoke kvalitete zajedno sa poboljšanim rasporedom na stranici. Sada možete da dodate i vidite komentare. Web verzija takođe obezbeđuje i nove alate za raspored na stranici i slike te Word Count status.

Excel 2013 Web App sada omogućava da objedinite ćelije, autoFit kolone i "AutoSum" vaše brojke. Ostale funkcije uključuju praktično popunjavanje, asistenta za formule i 3D grafikone.

Nova PowerPoint Web App podržava reprodukciju audio i video zapisa na PC, tablet-e ili telefone. Takođe, možete da umetnete video, dodajte prelaze i animacije, kao i primeniti temu na prezentaciju. Isto tako, više korisnika može da doda svoje komentare ili se pojave kao koautori.

OneNote 2013 Web App će vam omogućiti pretragu na celoj stranici ili u okviru jedne sekcije. Možete kliknuti bilo gde na stranici da dodate napomenu, sliku ili oznaku (tag). Vaše napomene mogu da se pojave na Web-u putem vidljivog URL-a za PC, telefonske i tablet korisnike.