Google pokrenuo naucno-fantasticnu igru u prosirenoj stvarnosti pod nazivom Ingress

Proširena stvarnost je nešto što je odavno u žiži interesovanja kompanije Google što se najbolje može vidjeti sa Google Glass projektom, ali sada Google tu fascinaciju okreće u novom smjeru objavom Igress, naučno-fantastične igre u proširenoj stvarnosti koja će se igrati na Android uređajima.

Ingress se trenutno nalazi u zatvorenoj beta fazi, za koju se možete prijaviti, ali još uvijek nije poznato kada će igra biti u potpunosti dostupna svima.

Mnogi detalji još uvijek nisu objavljeni ali se čini da će korisnici u njoj skupljati “XM” (kratica za egzotične stvari) na raznim lokacijama sa svojim pametnim telefonima, a zatim ih davati na drugim lokacijama (poznatim kao portali) za otključavanje različitih misija. Portali će očito biti lako dostupna javna mjesta, kao što su knjižnice, muzeji i slično.

Borba se vodi između dvije frakcije, možete biti ili dio Prosvijetljenih (koji žele koristiti novostečenu moć) ili Pokreta Otpora (koji se bore protiv nje).

U opisu igre na Google Play Store stoji da je “misteriozna energija iskopana je od strane tima znanstvenika u Europi koji vjeruju da ona utječe na način na koji mislimo.” Borba se vodi između dvije frakcije, igrača koji prihvate tu energiju kao snažan novi alat i novostečenu moč ili da postanu dio pokreta otpora koji se bori protiv nje.

Igru Ingress potpisuje Niantic Labs, misteriozni odjeljak kompanije Google, za koji se prvi put čulo nakon objave aplikacija Field Trip koja je opisana kao vodič za skrivene i jedinstvene stvari u svijetu oko vas.

Koncept igre Ingress nešto je poput World of Warcraft, gdje svatko u svijetu igra istu igru,

priopćio je John Hanke, vođa Google-ovog Niantic Labs tima.

Objavljen je i video trailer za Ingress igru koji možete pogledati ispod.