itunes11

Nakon mjesec dana čekanja, kompanija Apple konačno je objavila novi iTunes 11, koji uključuje pregršt novih značajki i poboljšanje korisničkog sučelja.

Apple je prvi put pokazao iTunes 11 na svom medijskom događaju u veljači, i tada se govorilo da će biti dostupan u listopadu. Nova aplikacija sadrži osvježeni iTunes Store dizajn koji je preuzet od iOS verzije. Elementi trgovine sada su mnogo dublje integrisani u korisničko sučelje. Na primjer, albumi ne samo da su dobili novi izgled i dojam, već također sadrže novu značajku "In the store" koja vam pokazuje najbolje pjesme i srodne albume.

Media player također ima neke nove kontrole koje čine uređivanje popisa pjesama lakšim a preporučenu glazbu i videa odgovarajućim za vaše raspoloženje.

Što se tiče navigacije, novi iTunes se okreće jednostavnom redu gumba pri vrhu. Prebacivanjem između vrsta medija (glazba, filmovi, podcasti, aplikacije, itd.) obavlja se pomoću opcijuža u gornjem lijevom kutu. Pristupanje trgovini, koji izgleda dosta slično iOS trgovini, može se obaviti klikom na gumb na suprotnoj strani ekrana.

Kompanija Apple navodi da će u narednih nekoliko dana početi poticati korisnike da nadograde svoju trenutnu verziju iTunes. Za one koji su nestrpljivi, novi iTunes 11 možete preuzeti izravno sa Apple-ove Web stranice.

iTunes_11_playlists