Surface Windows 8 Pro

Uskoro treba očekivati da se na tržištu pojavi Microsoft Windows 8 Pro verzija tableta Surface koja će korisnicima ponuditi najbolje performanse koje jedan tablet trenutno nudi.

Surface RT verzija na tržištu je već neko vrijeme. Reakcije su oprečne, vode se rasprave o cijeni, prostoru za skladištenje i ostalo, ali veliki broj korisnika s nestrpljenjem očekuje najavljeni Surface tablet sa Windows 8 Pro koji bi trebao da zasjeni konkurenciju kako svojim dizajnom tako i fantastičnim performansama.

Microsoft je već najavio da će se Surface Windows 8 Pro verzija pojaviti na tržištu početkom 2013 godine a evo šta možete očekivati:

Surface sa Windows 8 Pro je 64-bitni računar upakiran u tablet (64-bitni tablet PC) – To nije trivijalna stvar. Dobivate sve blagodeti 64-bitnog računara putem Intel-ovog energetski učinkovitog Core i5 Ivy Bridge procesora. Poređenja radi, Surface RT dolazi samo sa 32-bitnim procesorom.

Sigurnost – Podrška za istu razinu sigurnosti možete očekivati ​​s bilo kojim korporativnim Windows laptopom. Uključen je i sBitLocker, koji šifrira vaše podatke ne hard disku.

Olovka – Surface Windows 8 Pro verzija imaće i olovku. Ovo je nešto što veliki broj poslovnih korisnika još uvijek žele da imaju.

Mini DisplayPort / Zaslon – Ovo omogućuje spajanje sa zaslonima velike visoke razlučivosti. Surface Pro 10,6-inčni (16:09) 1920 x 1080 piksela zaslon već ima istu razlučivost kao nekih desktop zasloni. Ostali priključci uključuju USB 3.0, microSDXC, slušalice i Cover priključak.

Na kraju, treba reći i da će Microsoft Surface Windows 8 Pro verzija bez problema pokretati sve Windows 7 desktop aplikacija i koristiti programe i aplikacije dostupne na Windows Store. Ovo ga svakako čini vrlo atraktivnim za poslovne korisnike.

Microsoft je na svojim stranicama objavio specifikaciju Surface Windows 8 Pro tableta.