pametni rucni sat samsung galaxy altius

Prema svemu sudeći Apple nije jedini od velikih igrača na tržištu potrošačke elektronike koji se priprema da korisnicima ponudi pametni ručni sat (smartwatch). Screenshot-ovi objavljeni na jednom Korejskom forumu prikazuju pametni ručni sat koji dolazi iz kompanije Samsung pod imenom Galaxy Altius.

Na ovim screenshot-ovima se vidi povezanost sa bežičnim operaterom SKT koji je Južnokorejski mobilni provajder, što jasno ukazuje na to da pametni sat treba da bude uparen sa odvojenim podatkovnim planom.

Na screenshot-ovima se vidi kodno ime "Samsung-GA7" i verzija softvera AltiusOS beta2, što znači da je softver razvijen posebno za ovaj uređaj ili da se radi o prilagođenoj verziji Android-a ili nekom drugom specifičnom Samsung OS prilagođenom za ovaj uređaj. Također ćete naći da se koristi samo 1,5% od 235 MB internog prostora za pohranu što implicira da je vjerojatno planirano da se pametni sat koristi uz pametni telefon jer je ovo vrlo malo internog prostora za skladištenje. Nadalje, ako je uparen sa telefonom, jedna od pretpostavki je da povezanost sa spomenutim mobilnim operaterom može značiti da on igra samo ulogu zrcala koje reflektira ono što korisnikov telefon prikazuje.

Što se tiče određenih značajki, screenshot-ovi pokazuju da postoji glazbeni player, klasični sat i e-mail aplikacija. Na dnu screenshot-ova može se vidjeti “slide bar” što znači da više widgeta može biti prikazano na početnom zaslonu, a također i još jedan znak koji potvrđuje da će ovaj pametni sat Samsung Galaxy Altius imati zaslon osjetljiv na dodir.

Tržište pametnih satova je vrlo interesentno pa tako već neko vrijeme kruže glasine da kompanije Apple i Intel zajednički rade na proizvodnji pametnog ručnog sata iWatch koji bi mogao biti spreman za proizvodnju negdje u prvoj polovici 2013 godine, također i dugo očekivani pametni ručni sat Pebble nedavno je konačno postao dostupan.