Windows Blue, sledeća verzija Windowsa, proteklih nekoliko dana prouzrokovala je pravu euforiju online. Sve vreme kompanija Microsoft nije željela da potvrdi postojanje takvog proizvod, sve do sada. Prema najnovijim informacijama Windows Blue će biti predstavljen na Microsoft Build konferenciji koja će biti održana od 26.  do 28. juna u San Francisku.

Naime, neimenovani izvore dobro upoznati sa planovima kompanije Microsoft tvrde da će Windows Blue biti dostupan developerima i entuzijastima tokom Build konferencije i da će to biti jedino javno upoznavanje sa Windows Blue pre njegovog konačnog izlaska krajem ove godine.

U proteklih pola godine kompanija Microsoft objavila nekoliko glavnih proizvoda uključujući Windows 8, Windows Phone 8 i novi Office 365 / Office 2013, tako da kompanija mora da nastavi da se udvara developerima kako bi oni što više radili na izgradnji aplikacije i integracija ovih proizvoda.

Windows Blue navodno je skup ispravki i poboljšanja koje imaju za cilj da poboljšaju različite aspekte operativnog sistema Windowsa 8 i njegovih povezanih platformi i usluga. To uključuje novu verziju Internet Explorer-a, unapređenje Charms Bar pretrage, bolja integracija SkyDrive i ostalo.

Windows Blue bi trebalo da reši veći deo pritužbi korisnika u vezi Windows 8.

Očekujemo da ćemo čuti mnogo više o Windows Blue kako se Build konferencija bude približavala. U idealnom slučaju, Microsoft bi mogao iskoristiti Build konferenciju da prikaže sve nove karakteristike Windows Blue i objavi datum kada će biti dostupan korsnicima.