frustrirajuca zelena traka za ucitavanje

Mrzite zelenu traku za učitavanje prilikom pregledavanja lokalnih foldera?
Na vrlo jednostavan način možete rešiti ovaj “problem” koji se pojavio još u operativnom sustavu Windows Vista a prisutan je i u Windows 7 i Windows 8.

Ovo nereagirajuće, usporeno ponašanje obično ste vidjeli prilikom pregledavanja “Download” foldera. Windows pokušava biti pametan kada su u pitanju datoteka koje pohranjujete u svoje foldere optimizirajući pogled i sortirajući opcije za pregled slika ili videa. Kod ovih postavki Windows će pokušati generirati sličice za sve vaše datoteke (čak i kad se ne radi o slikama ili video zapisima) i tako oduzeti dragocjene sekunde vašeg vremena. Još pri tome morate gledati kako zelena traka za učitavanje usporeno napreduje.

Nepotrebno je reći da ovo zna biti vrlo frustrirajuće, ali srećom ovo je nešto što se može vrlo lako popraviti. Ono što treba da uradite jeste:

  • U Windows Exploreru, desnim klikom na “Download” (Preuzimanja) folder (ili na bilo koji drugi folder sa kojim imate ovaj problem), a zatim odaberite “Properties” (Svojstva)

frustrirajuca zelena traka za ucitavanje02

  • Odaberite “Customize” (Prilagodi) karticu
  • Iz padajućeg izbornika, izaberite “General Items” (Opći artikli) kako vam se ubuduće ne bi pojavljivala ova frustrirajuća zelena traka za učitavanje

frustrirajuca zelena traka za ucitavanje03

Napomena: Windows nakon nekog vremena može zaboraviti da ste promijenili ovu postavku ako nastavite da pohranjujete određene vrste datoteka kao što su slike ili videa. Stoga budite spremni da ovaj mali trik ponovite još koji put.