novi-operaativni-sistem-Windows-Blue.jpg

Microsoft-ov korporativni potpredsednik Tami Reller, izjavila je danas da će sledeće veliko ažuriranje operativnog sistema Windows nositi naziv Windows 8.1, da će biti besplatno i da će biti dostupno do kraja godine.

Osećamo da idemo u dobrom pravcu sa Windows 8. Ono što donosimo u narednom periodu je Windows 8.1, radi se o ažuriranju koje je mnogo značajnije u odnosu na ona koja se objavljuju na dnevnom ili nedeljnom nivou,

izjavila je Tami Reller na današnjoj JP Morgan Technology, Media i Telecom konferenciji koja se održava u Bostonu.

Glasine o ovom velikom ažuriranju Windows 8 ranije su spominjale ažuriranje pod kodnim nazivom Windows Blue, ali izgleda da je kompanija Microsoft odlučila da adekvatniji naziv Windows 8.1.

Ažuriranje će se besplatno preuzimati preko Windows Store a važno je reći da će biti dostupno ne samo za Windows 8 uređaje već  i za Windows RT uređaje.

Preview verzija Windows 8.1 biće predstavljena već 26. juna na Microsoft Build Developer konferenciji koja se održava u San Francisku.

Kompanija Microsoft želi da Windows 8.1 update bude dostupan svim korisnicima krajem godine, za vreme praznika.

Microsoft-ov korporativni potpredsednik Tami Reller nije danas iznosila nikakve novosti o funkcijama koje će se naću u ažuriranju Windows 8.1, ali neki raniji izveštaji najviše su spominjali vraćanje dugmeta “Start”.

Ona je takođe danas rekla i da Windows Store sada ima više od 70.000 aplikacija što je prilično impresivan broj s obzirom da je operativni sistem Windows 8 pokrenut u oktobru prošle godine.