gasenjem google readera najvise ce profitirati feedly

Google je početkom godine najavio da će 1. srpnja ugasiti svoj popularni RSS čitač.
Veliki broj korisnika bio je ogorčen ovom odlukom, no kompanija naglašava da je Google Reader stari model za konzumiranje vijesti. U dobi pametnih telefona i tableta, konzumiranje vijest "gotovo da je stalan proces." Kompanija ističe da ljudi više ne čitaju vijesti uz doručak ili na kraju dana, nego tijekom dana na svojim mobitelima.

Najavom gašene RSS servisa, milijuni korisnika počeli su tražiti alternativu a Feedly je bio jedno od najboljih rješenja. Nekoliko popularnih RSS servisa naveli smo u članku “9 Google Reader alternativa”.

Ovih nekoliko posljednjih mjeseci pokazuje da će s gašenjem Google RSS čitača očigledno najviše profitirati Feedly, besplatni RSS servis na koji je već prešlo milijune Google Reader korisnika.

Feedly je prije nekoliko dana najavio da će nekoliko popularnih RSS aplikacije besplatno pristupiti njegovom API-ju. Ovaj potez će omogućiti korisnicima da vide, pročitaju i upravljaju Feedly News feed-om sa pet različitih desktop ili mobilnih aplikacija. To su gReader (za Android, besplatna i Pro verzija), Newsify (iOS, besplatna verzija), NextGen Reader (Windows Phone, Windows 8 ; 1,99 – 2,99 dolara), Reeder (besplatan za OS X, 2,99 dolara za iOS) i Press (2,99 dolara za Android).

Feedly je također objavio plan budućih poboljšanja i dopuna, obećavajući da će poboljšati brzinu servisa i grupno dijeljenj te napraviti vlastitu Windows 8 i Windows Phone aplikaciju. Popularni servis također je najavio i mogućnost da se krajem godine pojavi i plaćena verzija servisa.

Feedly trenutno korisnicima nudi besplatne iOS i Android aplikacije te dodatke za desktop preglednike Chrome, Firefox i Safari.