Linkedin600-275x171_thumb.jpg

Poslovna društvena mreža LinkedIn ima više od 200 milijuna korisnika iz više od 200 zemalja i prvenstveno je namjenjena korisnicima profesionalcima koji na njoj razmjenjuju znanja i iskustva ali i pronalaze i nude različite poslove. Umjesto povezivanja s prijateljima, ovde se povezujete sa suradnicima sa kojima trenutno radite ili ste radili ranije. LinkedIn je postao veoma važan za sve poslovne korisnike jer zahvaljujući svojoj ogromnoj bazi i profesionalnoj orijentaciji može da vas poveže sa mrežom jako bitnih stručnih kontakata.

Jučer je Linkedin objavio da će značajka “Who’s viewed your profile” imati novi, pojednostavljeni izgled kako bi lakše mogli otkriti tko, što i kako vas pronalaze na LinkedIn.

LinkedIn navodi da je sada mnogo lakše vidjeti i razumijeti tko pogledava vaš profil i kako vas pronalaze na mreži. Također ćete moći pregledati linkove i grupe sa kojima imate nešto zajedničko.

Oni koji plaćaju za LinkedIn (Premium korisnici), mogu pristupiti dubljem analitičkom uvidu koji pokazuje kako vas drugi pronalaze (na primjer, pomoću kojih ključnih riječi, geografskih podataka ili profesije). Radi boljeg razumijevanja ključnih trendova u vašem profilu, možete filtrirati rezultate pretraživanja po tjednima.

tko je pregledao vas linkedin profil

LinkedIn je također predstavio i novi proizvod, pretraživanje radnih mjesta i novi izgled profila.

Očita je strategija da se što veći broj korisnika potakne da postanu Premium korisnici. Pristup ovoj vrsti vrlo osobnih podataka koje nudi značajka “Tko je pregledao vaš profil” je korisno, pogotovo za osobe koje traže posao.

Koliko je ovo značajno pokazuje i podatak da LinkedIn najveće prihode ostvaruje upravo od alata vezanih za zapošljavanje i talente. LinkedIn Talent Solutions divizija, koja nudi alate za regrutovanje, za pasivno povezivanje sa kandidatima, zabilježila je rast od 80 posto u odnosu na prethodnu godinu.