digitalna valuta bitcoin

Digitalna kripto-valuta Bitcoin dostigla je vrednost veću od 1.000 dolara. Vrednost Bitcoina se udvostručila za samo nedelju dana a u poslednjih godinu za čak 4.000 odsto.

Da to stavimo u malo bolju perspektivu, da ste početkom meseca kupili jedan Bitcoin, platili bi ga oko 200 dolara a sada bi on vredeo više od 1.000 dolara.

Cameron i Tyler Winklevoss, blizanci koju su postali planetarno popularni zbog sudskog spora oko vlasništva nad najvećom društvenom mrežom na svetu Facebookom, poznati su i po tome što su prepoznali da je Bitcoin nešto u šta je vredno investirati. Do aprila ove godine uspeli su kupiti Bitcoin-a u vrednosti od 11 miliona dolara po ceni od 120 dolara. Blizanici Cameron i Tyler Winklevoss mogu biti vrlo zadovoljni svojom procenom s obzirom da nakon manje od godinu dana njihovi Bitcoin-i vrede oko 90 miliona dolara.

Niko ne može ni da pretpostavi koliko će još vrednost Bitcoin valute da raste, ali svi znaci ukazuju na to da će vrednost nastaviti i dalje da raste.

Mnogi stručnjaci smatraju da je za nedavnu eksploziju vrednosti Bitcoin-a zaslužna njegova sve veća popularnost u Kini. Međutim, mnogo toga u poslednje vreme ide u korist ove digitalne valute. Naime, Bitcoin je počeo da privlaći sve veću pažnju tech i mejnstrim medija sa pričama o Bitcoin milionerima koje su privukle ogroman broj zainteresovanih za kupovinu digitalne valute.

S druge strane, jedan od glavnih argumenata protiv digitalne valute Bitcoin je taj da ona nije upotrebljiva u stvarnom svetu. Međutim, to se takođemenja. Prema poslednjim informacijama, više od 250 prodavaca u SAD će se udružiti za sutrašnji Black Friday, nudeći kupcima mogućnost da kupuju proizvode plaćajući sa digitalnom valutom Bitcoin. Takođe, prvi Bitcoin bankomat u Kanadi je za manje od mesec dana obavio transakcije u vrednosti oko milion dolara!

Da li ste Vi uložili u virtuelnu valutu Bitcoin? Da li planirate to da uradite u bliskoj budućnosti i na taj način pokušate da iskoriste njegov ekstremni rast na tržištu ili smatrate da je vrednost Bitcoina dostigla svoj maksimum?