Kako otkazati stare Facebook zahtjeve za prijateljstvo

Koristite Facebook već godinama? Vjerojatno da ste do sada poslali veliki broj zahtijeva za prijateljstvo. No, također je vjerojatno da na mnoge od tih zahtjeva niste dobili odgovor.

U ovom članku ćemo vam pokazati kako da sve te nerješene zahtjeve pregledate i ako želite izbrišete.

Nedavno smo objavili zanimljiv članak “Kako Facebook poruke možete sakriti ili prikazati samo određenim osobama“, sada ćemo vam pokazati kako da na vrlo jednostavan i brz način pregledate i ako želite obrišete sve vaše Facebook zahtjeve za prijateljstvo koje ste ikada poslali.

Korisnici Facebooka danas mogu na jednom mjestu pregledati i uređivati sve zahtjeve za prijateljstvo. Ranije to nije bio slučaj, da bi odustali od zahtjeva za prijateljstvo, vi ste zapravo morali ići na profil i tamo otkazati zahtjev.

Ovo je uzrokovalo dva problema. Prvi, što ste morali pamtiti sve vaše zahtjeve za prijateljstvo, a onda ste naravno morali ići na svaki profil i tamo otkazivati zahtjeve. Sada je to mnogo lakše jer možete sve zahtjeve za prijateljstvo možete uređivati na jednoj stranici. To u suštini znači da u slučaju da se predomislite oko nekog zahtjeva za prijateljstvo ili da jednostavno želite pregledati sve vaše poslate zahtjeve i otkazati one na koje niste dobili odgovor, to možete uraditi na jednom mjestu.

Prvo, kliknite na gumb zahtjev za prijateljstvo koje se nalazi gore desno na plavoj traci sa alatima. Vidjet ćete zahtjeve na čekanju koji su poslani vama i prijedloge od strane Facebooka pod naslovom “Ljudi koje možda poznaješ” (People You May Know). Na dnu popisa kliknite na “Prikaži sve” (See All) i prikazat će vam se svi vaši Facebook zahtjevi za prijateljstvo.

zahtjev-za-prijateljstvo-na-facebooku

Na sljedećoj stranici ćemo vidjeti sve dobivene a neriješene zahtjeva za prijateljstvo koje možemo prihvatiti ili izbrisati. Ovo nije ništa novo, vjerojatno da nemate ni jedan zahtjev za prijateljstvo na čekanju jer to rješavate u trenutku kada ih primite. Međutim, obratite pozornost na mali link “Pregledaj poslane zahtjeve” (View Sent Requests) koji se nalazi ispod samo naslova stranice.

odgovori-na-zahtjev-za-prijateljstvo-na-facebooku

Klikom na taj link otvorit će se stranica na kojoj možete vidjeti sve vaše zahtjeve za prijateljstvo koje ste ikada poslali. Kliknite na gumb “Zahtjev za prijateljstvom je poslan” (Friend Request Sent) za daljnje mogućnosti. Zahtjev za prijateljstvo možete dodati u određeni popis (bliski prijatelji, poznanici, itd) ili predložiti prijatelje svom novom, budućem prijatelju.

brisanje-zahtjeva-za-facebook-prijateljstvo

Kao što možete vidjeti, imate mogućnost da poništite poslani zahtjev za prijateljstvom klikom na “Poništi zahtjev” (Cancel Request). Sada vam ostaje da pregledate sve vaše poslane zahtjeve za prijateljstvo i na vrlo jednostavan i lak način otkažete sve one koje želite. Također, nakon otkažete zahtjev za prijateljstvo vi ga možete ponovno poslati.

Treba reći da je dobro s vremena na vrijeme uraditi reviziju svojih društvenih računa, a ovo je samo još jedan vrlo zgodan način da se to uradi.