kako blokirati facebook zahteve za igrice

Zahtevi za igrice su verovatno jedna od najiritirajući stvari na Facebooku. Ono što sasvim sigurno interesuje mnoge jeste kako blokirati Facebook zahteve za igrice.

Nedavno smo objavili nekoliko zanimljivih članaka kao što su “Kako poništiti stare Facebook zahtjeve za prijateljstvo“, “Kako deliti Facebook sadržaj samo sa određenim prijateljima” i “Kako Facebook poruke možete sakriti ili prikazati samo određenim osobama“, sada ćemo vam pokazati kako da na vrlo jednostavan i brz način rešite problem iritirajućih zahteva za igranje igara na Facebooku.

Mnoge igrice za relativno kratko vremene dolaze do velikog broja igrača. Razlog za to je što one svojim igračima nude različite poticaje za regrutovanje svojih prijatelja kao novih igrača. Pa tako, neke igrice nude kredite ili brže napredovanje na sledeći nivo ako regrutujete svoje prijatelje kao nove igrače. Kao rezultat toga imamo te iritirajuće zahteve za igricu (game request).

Postoji više rešenja za blokiranje zahteva za igrice. Ako pogledate na levoj strani u vašem Facebook meniju, pod naslovom Aplikacije (Apps) videćete link Igre (Games), kliknite na njega.

dodaci igrice

Na vrhu su tri linka: “Pronađi igre”, “Tvoje igre” i “Aktivnost”. Kliknete na “Aktivnost” a potom na “Pozivi”.

igre aktivnost

Zahteve za igranje igrica na Facebooku možete blokirati na dva načina. Prvi je da kliknite na “Ignoriši sve” (Ignore all) link koji se nalazi pored naslova svake igre. Drugi način je da kliknete na dugme “X” koje se nalazi ispred dugmeta “Prihvati” i tako blokirate i korisnika i igricu. Preporuka je da koristite drugi način, objasnićemo i zašto.

blokiraj-fb-igre

Klikom na “Ignoriši sve” dobićete obavjest o tome da ste ignorisali određenu igricu, kliknite na link blokiraj.

blokiraj fb igricu

Otvoriće se popup prozor koji će od vas tražiti potvrdu za blokiranje igrice. Naravno, vi ćete kliknuti na “Potvrdi”.

blokiraj fb igricu potvrda

Klikom na “X” pored imena pošiljaoca zahteva takođe će se otvoriti popup prozor koji će vam ponuditi dve opcije. Prva opcija je da blokirate ovu igricu. Klikom na ovu opciju otvoriće se popup prozor za potvrdu blokiranja igrice. Kao što možete videti postoji i druga opcija koja vam omogućava da ignorišete sve zahteve koji dolaze od određenog korisnika.

blokiraj-korisnika-i-igricu

Ova opcija da možete blokirati sve zahteve koji dolaze od određenog korisnika je vrlo zgodna i može biti upravo ono što želite.

Ono što je važno napomenuti jeste da blokiranjem igrice ne blokirate pošiljaoca i obratno. U nekim situacijama, kada postoji samo jedna ultra popularna igra koju svi igraju, njenim blokiranjem rešićete vaš problem. S druge strane, ono što nikako ne treba podceniti jeste to da neki ljudi nikada ne nauče i jednostavno neumorno nastavljaju da spamuju svoje prijatelje sa neverovatno iritirajućim zahtjevima za igranje igrica na Facebooku.

U svakom slučaju, kao što vidite, na vrlo jednostavan način možete rešiti problem zahteva za igranje igrica na Facebooku.

Nadamo se da vam je ovaj članak bio od koristi. Svoje mišljenje i savete možete podeliti sa nama putem komentara.