Apple-iOSKompanija Apple je odlučila da privuće nove developere na svoj iDevice ekosistem objavljivanjem jednog zaista lepog i jednostavnog novog uvodnog dokumenta pod nazivom “Start Developing iOS Apps Today“ koji novim developerima i svim znatiželjnicima treba da približi mogućnosti kreiranja iOS aplikacija.

apple-ios

Ovaj dokument nije privatni programerski resurs tako da ga svi mogu pogledati bez obzira da li su dio programe ili ne. U dokumentu se nalazi sekcija koja sve zainteresovane za pravljenje iOS aplikacija vodi od samog početka, kroz podešavanja, tutorijale, osnove, razvoj same aplikacije pa se do ostalih resursa potrebnih za razvoj iOS aplikacija.

U ovom dokumentu se mogu pronaći sve osnovne stvari koje se tiču razvoja za IOS, uključujući programske jezike koji se koriste, dizajna aplikacija i njihove prodaje na App Store. Svaka sekcija je objašnjena sa samo nekoliko redova teksta ali sa uključenim linkovima koji vode ka dodatnim, sadržajnijim dokumentima o svakom segmentu koji određena sekcija pokriva.

Ovaj novi Apple dokument je očigledno namenjen onima koji nikada nisu ni pokušavali da rade na razvoju aplikacija za iOS, ovo nije pravi tutorijal o tome kako da počnete, već je koncipiran više kao objašnjenje šta sve uključuje razvoj aplikacija za iOS. Ovo je definitivno odlična polazna tačka za sve one koji su razmišljali i koje interesuje kao da počnu sa razvojem za Apple iOS.

Svi oni koji su željeli da imaju jedan jednostavan pregled procesa razvoja aplikacija za iOS, sada su to i dobili sa ovim “Počnite sa Razvojem iOS Aplikacija još Danas” dokumentom.