pinterestPrema izveštaju kompanije Experian, Pinterest je sada treća najpopularnija društvena mreža u SAD-u odmah iza Facebook-a i Twitter-a.

U izvještaju “2012 Digital Marketer: Benchmark and Trend Report” navodi se da danas 91 odsto odraslih osoba u SAD redovno koristi društvene medije, kao i da je 15 odsto Web prometa u decembru 2011 godine bilo na sajtove društvenih medija.

Društvena mreža Pinterest iznenadila je mnoge kada se u decembru našla na listi 10 najpopularnijih društvenih mreža. Novi izveštaj kompanije Experian navodi da je Web promet društvene mreže Pinterest povećan za fantastičnih 50 odsto u periodu između januara i februara ove godine.

Ovaj izuzetan rast omogućio je Pinterest-u da pretekne Tumblr, LinkedIn i Google + i dođe na treću poziciju po broju poseta u februaru. Ono što mišljenje većine jeste da je Pinterest ne samo zabavno mesto za korisnike već i izuzetan marketinški alat.

Analitička kompanija comScore nedavno je takođe istakla izuzetan rast društvene mreže Pinterest koja je u februaru privukla 17,8 miliona jedinstvenih posetilaca u SAD. U pogledu angažovanja, na društvenoj mreži Pinterest korisnicima provode u proseku 89 minuta mesečno. To je mnogo vremena u poređenu sa ostalim društvenim mrežama ali ipak još uvek mnogo manje u poređenju sa neprikosnovenim liderom Facebook-om čiji korisnici u proseku provode 405 minuta mesečno na sajtu.