zooz

Jedan od najvećih problema koji developeri imaju sa mobilnim Web-om jeste pitanje njegove monetarizacije tj. kako korisnici pronađu, da je plate i kupuju unutar mobilne web aplikacije?  Mnogi rade na problemu pronalaženje aplikacija, koji jeste veliki s obzirom da se na Apple App Store može pronaći više od 650 hiljada aplikacija i da je velika borba developera da se njihove aplikacije nađu među prvih 25 jer to onda podrazumeva dosta ozbiljnju zaradu. Slična stvar je i sa Android aplikacijama na Google Play kojih je trenutno oko 450 hiljada.

Međutim, jako malo je rešenja problema sigurnog i jednostavnog transfera novca kroz mobilnu mrežu. Startup ZooZ predstavio je proizvod koji kratorima mobilnih aplikacija omogućava brz i jednostavan način za prihvatanje plaćanja od korisnika.

Izraelska kompanija ZooZ, pokrenuta 2010 godine, obezbeđuje tehnologiju za Android i iPhone-u plaćanja unutar aplikacija (in-app) a sada je napravljen iskorak dodavanjem HTML5 mobilne i web verzije svog kompaktnog SDK.

Ovo znači samo tri linije Koda koje developeri treba kopiraju u svoju aplikaciju kako bi omogućili većinu dodatnih funkcionalnosti za telefone i računara koji rade sa HTML5.

Za developere i za kupce, Zooz čini plaćanje lakšim agregiranja više platnih izvora kao što su kreditne kartice, PayPal i Google Wallet u jedno rešenje. ZooZ obrađuje uplate kako za virtuelna tako i za fizička dobra i to bez merchant code ili payment gateway. ZooZ SDK takođe podržava niz valuta i jezika iz oko 150 zemalja. Startup trenutno radi na dodavanju Amazon plaćanja a nema sumnje da će i mnoga druga prepoznatljiva pridružiti ZooZ.

Što se tiče developera, ZooZ prenosi sredstava direktno na račun developer-a, njegov PayPal račun ili prepaid MasterCard.

ZooZ naglašava da je mnogo uloženo u bezbednost koja je itekako potrebna za široko otvorenu mobilnu mrežu.