khan-academy

Khan Academy, koji je fantastičan izvor besplatnih obrazovnih alata i video instrukcija, objavila je da će konačno pokrenuti vlastitu seriju video tutoriala koji će pokrivati oblast kompjuterskih nauka.

"Ovaj projekat će otvoriti širom vrata obrazovanju iz oblasti kompjuterskih nauka. Imam osećaj da će za ljude on biti izuzetno zabavan. Radi se o potpuno novoj platforma koja je usmeren na ljude bez ikakvog programerskog znanja i kojima će moći ponuditi angažovanje i zabavno okruženje za učenje. Pre svega, želimo smo da naglasimo kreativnost i istraživanje kao i da ih učinimo pristupačnim za osobe svih uzrasta, uključujući i decu”, izjavio je JavaScript guru, John Resig.

Novi edukativni program sada obuhvata kurseve vezane za osnove programiranja, upoznavanje sa JavaScript, animacije i korisnička interakcija.

Pored video tutorijala, program donosi i dinamična polja za unos teksta koja omogućavaju učeniku da vide rezultate svog programiranja u realnom vremenu, dok kuca kod. Khan Academy navodi da napredovanje kroz kurseve takođe može biti sačuvano.

Program će biti usmeren na ljude koji su prethodno koristili matematičko-naučna videa i drugi materijala Khan Academy.

Khan akademija će se tako pridružiti niz drugih organizacija kao što su Codecademy, Google i W3C, u naporima da se ljudima omogući da što bolje shvate programiranje. W3C W3schools nudi osnovnu online obuka za većinu Web tehnologija kao što su HTML, CSS, JavaScript i drugi. Google-ov Code University nudi kompletne osnovne kurseve C ++ i Python.

Salman Khan, osnivač akademije, počeo je da pravi YouTube tutorijale još 2006 godine kako bi pomogao mlađim članovima svoje porodice da se izbore sa problemom zvani matematika. Danas, Khan Akademija predstavlja poštovan i inovativan način online edukacije svih uzrasta iz različitih oblasti. Njegova YouTube biblioteka obuhvata hiljade videa koji su zajedno dobili više od 174 miliona prikaza.