web promet windows 8 android

Analitička kompanija StatCounter objavila je svoj novi izvještaj u kom se navodi da je Windows 8 trenutno ispred Android-a po pitanju Web prometa. Ovo je prilično impresivno s obzirom na činjenicu da je Microsoft-ov novi operativni sustav službeno dostupan manje od dva tjedna.

StatCounter navodi da je za vikend Web pomet koji dolazi sa Windows 8 uređaja pretekao onaj koji dolazi sa Android uređaja. Mnogi će reći da je usporedba možda malo nepoštena s obzirom na veliki broj osobnih računala na kojima se ne može pokrenuti Android. To je istina, ali s druge strane, treba uzeti u obzir činjenicu da nije prošlo ni dva tjedna od zvaničnog pokretanja Windows 8 OS a da je Android iznimno popularan mobilni operativni sustav sa tržišnim udjelom od 75% te da je u upotrebi više od četiri godine.

StatCounter ističe da Microsoft Windows 8 ima priličan Web promet čak i prije njegovog službenog pokretanja 26. listopada 2012 godine. Razlog za to se može tražiti u Microsoft-ovom objavi Release Preview verzije operativnog sustava Windows 8 koja je postala dostupan za preuzimanje još 31. svibnja.

Ono što je još više dovelo do ovog značajnog Web prometa jeste i činjenica da je konačna RTM verzija Windows 8 OS postala dostupna za preuzimanje za MSDN i TechNet pretplatnike sredinom kolovoza. Prema svim pokazateljimaNema sumnje da je broj zaljubljenika pokupila kopiju novog OS-u to vrijeme.

Prema podacima kompanije Microsoft, u prva četiri dana prodato je 4 milijuna individualnih nadogradnji na Windows 8 (da ne spominjemo “desetke milijuna” nadogradnji prodanih korporativnim klijentima).