google pametni sat

Ova godina je očigledno godina ekspanzije tržišta pametnih ručnih satova (smartwatch) jer velike kompanije jedna za drugom polako ulaze na ovo vrlo interesantno tržište.

Pametni sat Pebble već je na tržištu, kompanija Apple sprema se da predstavi svoj iWatch kao i Samsung koji je nedavno objavio da već neko vrijeme radi na razvoju pametnog ručnog sata pod nazivom Galaxy Altius.

Prema najnovijim izveštajima Google Android tim radi na razvoju pametnog ručnog sata. Treba reći da je kompanija Google u oktobru 2012 godine patentirala dizajn pametnog sata koji uključuje procesor, flip-up ekran, korisnički interfejs, kao i bežični predajnik koji može da se poveže na bežični ruter.

Dobro informisani izvori navode da će Google-ov pametni sat biti nešto potpuno drugačije od onoga što kompanija Samsung radi. Naime, prema izveštajima Google-ov pametni sat će biti “proširenje Android telefona na ruci korisnika”, šta god to značilo.

Google-ov pametni sat bi možda mogao da ima funkcionalnost e-mail ili SMS poruka, informacije o lokaciji i informacije pa čak i kupone za prodavnice kada korisnik prolazi pored njih. Tu je čak mogućnost povezivanja sa Google naočarima tako da bi se te informacije mogle prenositi na njih.

Bilo kako bilo Google I/O konferencija je pred nama tako da treba očekivati mnogo više informacija o pametnom ručnom satu koji kompanija razvija.