bitcoin-virtualna-valuta-onlinetrziste

Kombinirana vrijednost svih Bitcoina u opticaju u četvrtak je premašila milijardu dolara. Trenutna vrijednost svake pojedinačne jedinice šifrirane digitalne valute Bitcoin trenutno iznosi 92,44 dolara (72,99 eura). Vrijednost pojedinačnog Bitcoina možete provjeriti na Mt. Gox koji je najpopularnija Bitcoin mjenjačnica preko koje se obavi skoro 80% svih transakcija.

Ovo je ogroman skok vrijednosti s obzirom da je vrijednost jednog Bitcoina prije samo mjesec dana bila 32 dolara. Ovaj ogroman skok u vrijednosti digitalne valute dolazi u vrijeme kada se ukupan broj Bitcoin približava brojki od 11 milijuna. Trenutačna tržišna vrijednost digitalne valute Bitcoin nešto je veća od milijardu dolara, uz male uspone i padove.

Ovaj meteorski rast vrijednosti digitalne valute Bitcoin nije prošao bez problema, redovni pokušaji hakerisanja i druga tehnička pitanja i dalje štete ugledu valute, osobito u očima velikih institucionalnih investitora koji nikako ne žele valute podložne raznim vrstama zlonamjernih online aktivnosti, od piratstva do korištenja kao sredstvo plaćanja kod prodaje droge.

Fantastičan rast vrijednosti digitalne valute može se dijelom pripisati zaštiti od automatske inflacije koja je pokrenuta u studenom, kada je ukupan broj Bitcoina dosegao 10,5 milijuna. Sustav zaštite od automatske inflacije smanjio je stopu pojave novih “kovanica“ za polovicu i tako vrlo brzo podigao njihovu vrijednost. No, iako su mnogi još uvijek skeptični oko održivosti i uspjeha digitalne valute Bitcoin, ipak treba reći da se ona sve više usvaja. Tako treba istaći da je Bitoin mjenjačnica dobila odobrenje da radi kao prava banka u Francuskoj, te da su Mega servis i WordPress počeli primati Bitcoin.