facebook gumb za akciju

Ako malo bolje pogledate vaš Facebook news feed, primjetiti ćete da neka ažuriranja brandova izgledaju profesionalnije od drugih. Treba znati da to nije nužno stvar sadržaja već oblikovanja (formatiranja).

Facebook dosta brine o dizajnu, što se može primjetiti na svakom koraku pa i u slučaju feed-a koji je strukturiran tako da potiče korisnike da klikaju na stavke u news feed-u. Stoga je veoma važno povećati mogućnosti za klik jer ćete tako povećati i promet na vaše stranice.

Jedna od stvari koja daje postovima u news feedu profesionalni sjaj svakako je ugrađeni gumb. U ovim članku ćemo vam pokazati kako da ugraditi gumb u vaš post.

Prvo što je potrebno da uradite je da odete na Facebook.com/ads. Ako do sada niste postavili račun za oglašavanje, morat ćete prvo to učiniti. Uputstvo možete pronaći na Facebook stranici: Facebook.com/business

Sljedeći korak je da kliknete na gumb “Upravljanje vašim oglasima”.

upravljanje-oglasima

Sa lijeve strane zaslona vidjet ćete link Power Editor, kliknite na njega. Ako ranije niste koristili Power Editor, morat ćete ga onda preuzeti. Proces je vrlo jednostavan i traje veoma kratko.

power-editor2

Kliknite na “Napravi oglas” a potom i na “Napravi novi neobjavljeni post”.

napravi-novi-neobjavljeni-post

Otvorit će vam se pop – up prozor kao na slici iznad. Popunite ga na sljedeći način:

  • URL: Dodajte URL vašeg post a, zajedno sa eventualnim kodom za praćenje.
  • Post Text: Ovo je tekst koji će se pojaviti iznad post kada ga objavite.
  • Call to Action (Poziv na akciju): Kliknite ovdje za odabir gumba za akciju. Na raspolaganju imate: Bez gumba, Kupuj, Saznaj više , Registriraj se, Book Now ili Preuzmi.
  • Link Headline: Ovo bi trebao biti naslov vašeg članka ili naziv vašeg proizvoda i trebao bi biti drugačiji od teksta koji se nalazi u Post Text.
  • Display Link: Ovde je potrebno da unesete naziv vaše stranice kako bi korisnici znali gdje će biti usmjereni.
  • Descrption: Ako je u pitanju blog post , za opis, možete da kopirate prve dvije rečenice članka ovdje.
  • Picture: Sliku možete uploadati izravno ili dodati URL slike. Idealno bi bilo da imate sliku koja je prilično velika, 1260 X 800. To će osigurati da prikazuje ispravno na različitim uređajima, te u različitim formatima oglasa.

Također, na izbor imate da odaberete “Ovaj post će se koristiti samo kao oglas” ili “Ovaj post će biti objavljen na Stranici” . To će vam dati različite analitičke mogućnosti kao i različite mogućnosti ciljanja.

novi post

Na kraju, potrebno je da kliknete na “Napravi oglas”. To je to, napravili ste oglas sa gumbom za akciju. Sve što sada trebate jeste da ga objavite, klikom na gumb “Pošalji izmjene” koji se nalazi na vrhu stranice. Vaš post će se pojaviti na stranici zajedno sa gumbom za akciju.

post final