buy vicodin online

Pitanja i odgovori

admin
146
objavljen
18. Marta 2012.

Na kojem freelancing servisu je najbolja zarada i najmanje provizije?

0

Zelio bih da radim online honorarne poslove poput pitanja tekstova ili izrade banera, pa me interesuje koji su najpopularniji freelance servisi i gdje je najbolja zarada?

Tagovi:

1 odgovor

0
admin
146

Postoji nekoliko popularnih freelancing servisa među kojima su Freelancer.com, Elance.com, oDesk, vWorker.com, i ostali. Generelno, svi nude besplatno učlanjenje.  Na primjer, Freelancer vam daje potpunu slobodu da postavite račun dok s druge strane Elance nudi mogućnost postavljanja ili standardnog ili premium računa. Standardni račun jna Elance e potpuno besplatan dok za premium treba da se plati nešto novca. Mnogi korisnici navode da oni koji imaju besplatan račun na Elance nemaju tu mogućnost pronalaska posla kao oni sa premium računima.

Na Freelancer ne možete dati više od 10 ponude mjesečno, ukoliko ne platite pretplatu koja iznosi 24.95 dolara mjesečno. Na oDesk ne postoji opcija nadogradnje računa.

Poslovi koji se mogu pronaći na freelancer.com obično spadaju u skupinu jeftinih poslova. Pa tako ne treba da vas začudi ako vam poslodavac na Freelancer ponudi na primjer samo 1 dolara za članak od 500 riječi. S druge strane to nije slučaj s Elance, članak od 500 riječi obično se plaća od 8 do 10 dolara, ovisno o kvaliteti.

Freelancing servisi poput Freelancer, Elance, vWorker ili oDesk naplaćuju svoje usluge. Naknada se naplaćuje u vidu postotka od vaših prihoda.

  • Freelance naplaćuje ukupno 13% (3% poslodavcu, radniku 10%). Ukoliko radnim plaća pretplatu procenat se smanjuje sa 10% na 3%.
  • oDesk naplaćuje 10 posto od vaših prihoda. Dakle, ako vam poslodavac uplati 100 dolara, oDesk uzima 10 dolara a vama ostaje 90 dolara.
  • Elance ima nešto složeniju strukturu naknade. Elance naplaćuje 8,75% za iznose manje od 10.000 dolara i 6,75% za iznose veće od 10.000 dolara.
  • vWorker naplaćuje između 7.5% i 15% ovisno od servisa koji koristite (aukcije, privatne aukcije itd.)

Imate koristan odgovor na ovo pitanje? Slobodni ste da odgovorite.


Da bi postavili pitanje ulogujte se klikom na društvenu mrežu koju često koristite.