buy vicodin online

Pitanja i odgovori

Hayat12
15
objavljen
23. Februara 2013.

Naplata novca sa kreditnih kartica (online booking servisi)

1

Posjedujem mali apartman koji je registrovan kao dopunska djelatnost, tako da ne poslujem sa fiskalnom kasom i POS uređajem za kreditne kartice. Prilikom rezervacije apartmana koje dobijam preko nekoliko stranih kompanija za on-line booking dostavlja mi se broj kreditne kartice preko koje je booking obavljen a da, u slučaju nepojavljivanja gosta, napaltim odgovarajući iznos novca prema uslovima koji su određeni ugovorom. S obzirom da ne posjedujem POS uređaj, postoji li način na koji novac mogu naplatiti ? Posjedujem PayPal račun.

Hvala

Tagovi:

5dgovora

1
Hayat12
15
Pozdrav, Zahvaljujem Vam na pokušaju da mi odgovorite. Htjeo bih odgovoriti na Vaše pitanje : Koji su to servisi koji dostavljaju broj kreditnih kartica osoba koje rezerviraju vaš apartman kako bi Vi, mimo njih, mogli naplatili njihov nedolazak? Upravo vodeći svjetski servisi za booking, kao LonelyPlanet, Hostelworld, Booking.com i brojni njihovi subservisi posluju na takav način. I niko ne naplaćuje njihov nedolazak "mimo njih", kako kažete, potencijalni gosti tu mogučnost prihvataju samim aktom rezervacije, predočene su im odredbe i uslovi rezervacije. Naravno, sve te kompanije i te kako štite sigurnost klijenata, brojevi kartica su dostupni samo pod šifrom ili se dostavljaju samo fax-om. Cijeneći Vaše vrijeme i kvalifikovanost, nadam se da ćete mi sada moći odgovoriti na pitanje. Hvala.
1
Poštovani, Vidim da je post star skoro tri godine, imam potpuno isti problem, pa da vidim da li se u međuvremenu nešto promenilo? Znači reč je o booking.com servisu, gde se u poslednje vreme vrlo često dešava rezervacija posle koje se gost ne pojavi i nemam načina da mu naplatim nedolazak, a ima sve podatke sa njegove kartice. Zna li iko neko rešenje istog?
0
admin
146

Pozdrav,

moramo priznati da smo pomalo iznenađeni ponašanjem online booking servisi sa kojima surađujete.

Koji su to servisi koji dostavljaju broj kreditnih kartica osoba koje rezerviraju vaš apartman kako bi Vi, mimo njih, mogli naplatili njihov nedolazak?

Obično, veliki booking servisi obavljajuj sve poslove vezane za plaćanje, vrše procesuiranje kartica, naplaćuju eventualni nedolazak gosta a potom taj novac prosljeđuje vama koji izdajete apartman. Veliki booking servisi takve stvari ne prepuštaju drugima.

Možete li nam obezbjediti malo više detalja o tim servisima kako bi vam mogli dati što kvalitetniji odgovor.

Online Tržište

0
admin
146
Pozdrav, svi online booking servisi imalu polisu u slučaju otkazivanja (cancellation policy) koje su slične i koje pokrivaju ovu oblast. Upravo zato što svi ovi servisi imaju zaštitu klijentskih podataka, Vi ne možete doći do tih podataka, čak i da možete, POS uređaj vam tu ništa ne znači ako nemate karticu i odobrenje vlasnika. Sistem za online rezervaciju to treba da obavi za Vas, pod uslovima koje ste ranije dogovorili sa njima. Što se tiče naplate, ona se najčešće obavlja putem PayPal-a ili kreditnih kartica a to je nešto što takođe zavisi od uslova koje ste dogovorili sa online booking servisom. Online Tržište
0
admin
146

Pozdrav Sebastijan!

Kao što smo već rekli, online booking servisi imaju polisu u slučaju otkazivanja (cancellation policy) koja pokriva ovu oblast. To je nešto što ste prethodno dogovorili sa online booking servisom, u vašem slučaju Booking.com. Polisa u slučaju otkazivanja (cancellation policy) pokriva stvari kao što su mogućnost i rok za otkazivanje rezervacije, plaćanje unapred, specijalne i specifične usluge vezane za smeštaj i drugo.

Još jednom pročitajte uslove koje ste prethodno dogovorili, posebno polisu u slučaju otkazivanja (cancellation policy), a možete im se i obratiti za eventualne promene.

 

Online Tržiše

Imate koristan odgovor na ovo pitanje? Slobodni ste da odgovorite.


Da bi postavili pitanje ulogujte se klikom na društvenu mrežu koju često koristite.