youtube-live Google-ov online video div, YouTube, objavio je da ulazi u live streaming poslovanje, što je potez o kojem se odavno šuška.

Kompanija Google navodi da YouTube trenutno bilježi 2 milijarde pogleda na dnevnoj bazi, te da žele da nadopune svoju ponudu sa live video streaming-om.

Na YouTube.com/live, od sada možete pronaći video zapise koje nisu bili evidentirani u prošlosti (koncerti, sportska događanja, intervjui u stvarnom vremenu intervjua i ostalo).

YouTube je imao live streaming događanja i ranije ali nikada u ovom mjerilu. Ovim potezom YouTube se nametnuo kao ozbiljna prijetnja poslovanjima poput Ustream, Livestream, Justin.tv i Stickam.

Ne treba očekivati ​​da će se YouTube pretvoriti u Chatroulette preko noći, međutim, YouTube Live će integrirati live streaming sposobnosti i razne dodatne alate, ali ne za svakoga, barem ne još. Tvrtka postupno lansira live streaming platformu koja je još uvijek u beta fazi, dopuštajući samo određenom broju postojećih YouTube partnera da stream-uje sadržaj sa popularnog video sajta. YouTube se nada da će uspjeti proširiti program na tisuće partnera u idućih nekoliko mjeseci.