filesonic

FileSonic je još jedan cyberlocker servis koji je prestao sa radom. FileSonic je svojevremeno bio jedan od najpopularnijih sajtova za deljenje datoteka ali je nakon što je FBI ugasio Megaupload, onemogućio deljenje datoteka i ograničio pristup tako da su korisnici mogli samo da preuzimaju svoje datoteke.

FileSonic koji je bio jedan od deset najvećih sajtova za deljenje datoteka od juče je u potpunosti nedostupan. Gašenje FileSonic-a dolazi ne dugo nakon što je ugašen Oron, još jedan sajt za deljenje datoteka. I jednom i drugom je zajedničko to što su ih je tužila pornografska kompanija Flava koja je optužila ova dva servisa da profitiraju od piraterije, podstičući i pomagajući svojim članovima da dele sadržaj zaštićen autorskim pravima.

FileSonic-a se tako pridružio servisima za deljenje datoteka koji su ugašeni ili ograničeni u poslednjih nekoliko meseci.

Oni uključuju BitTorrent tracker sajt Demonoid, kojeg su nedavno ugasile Ukrajinske vlasti, UKNova je uklonila svoje torrent linkove, ugašen je Surfthechannel.com a njegov vlasnik je u zatvoru, a tu je Sudskih naloga koji primorava Internet provajdere da blokiraju korisnike da pristupaju sajtovima The Pirate Bay i Newzbin.

Sajtovima za delenje datoteka postalo je sve teže da rade s obzirom na mnogobrojne akcije Vlasti i tužbe za kršenje autorskih prava. Svako ko želi da pronađete određenu piratski hit film ili druge popularne datoteke i dalje može to da uradi, ali neke e-Knjige i manje poznati sadržaj sve je teže pronaći.