shopping-cart-merchant-checkout-ecommerce-solution-amazon-payments Amazon Payment, konkurent PayPal-a, je unapredio svoju funkcuju plaćanja na sajtovima trećih strana. Checkout By Amazon, omogućava bilo kome da sa Amazon.com nalogom kupuje na sajtovima trgovaca trećih strana koristeći Amazon.com nalog akreditive, korisnici ne moraju da napuste sajt kako bi pristupili informacijama o plaćanju i adresaru prilikom popunjavanja kupovine.

Ranije su korisnici morali da napuste sajt trgovaca nakon što su kliknuli “checkout” dugme i bili su preusmereni na Amazon ako koristite Amazon Checkout. Sada potrošači mogu pristupiti svom Amazon adresaru i čuvati plaćanje direktno na sajtu trgovca.

Novu verziju Checkout By Amazon već koristi Geeks.com i sajt za prodaju odeće WetSeal. Amazon navodi da će ova mala funkcija olakšati proces plaćanja desetinama miliona vlasnika Amazon.com naloga.

Nema sumnje da će nemoranje da napustite sajt trgovac pomoći u procesu konverzije naplate. Naravno, Checkout By Amazon nije ni izbliza popularan kao PayPal, koji neverovatno brzo raste, dodajući milion novih računa mesečno.