Music-Beta-by-Google Google je pokrenuo svoju glazbenu uslugu koja omogućuje pohranu i pristup glazbi bez obzira gdje se korisnik nalazi. Usluga, Music Beta by Google, će biti besplatna za američke korisnike koji budu dovoljno sretni da budu pozvati od Google-a, a prioritet su oni korisnici koji su vlasnici Verizon verzije tablet-a Motorola Xoom i sudionici I/O konferencije.

Nažalost, Google nije uspjeo da napravi licencni ugovor sa najvećim svjetskim izdavačima, baš kao i Amazon koji nije uspio dobiti blagoslov izdavača za pokretanje Amazon Cloud Drive, tako da je Music Beta zapravo samo masovni daljinski hard disk.

Glavne značajke usluge Music Beta by Google su:

  • Skladištenje: Google omogućuje da 20.000 pjesama bude učitano u Cloud, ogromna razlika u odnosu na Amazon, omogućuje 2000 pjesama/5GB ograničenja za besplatne račune.
  • Upload: Učitavanja će se vršiti pomoću malih klijenata dostupnih za PC i Mac.
  • Flash Web Player: Music Beta by Google će imati Web player baziran na Flash tehnologiji koji će biti integriran u Chrome OS.
  • Samo za Android: Trenutno, Music Beta by Google je namijenjen samo za Android uređaje, točnije, za sve Android uređaje od verzije 2.2.
  • Single View: Streaming glazbe sa Music Beta će biti besprijekorno integrirani s onima koji se nalaze na tvrdom disku uređaja, što znači da Music Beta neće biti odvojena aplikacija. Google također planira lansirati novu glazbenu aplikaciju za Android uređaje i to već danas.
  • Instant Mix: Funkcionalnost Google Instant Mix softvera je gotovo ista kao kod Apple Genius kreatora playlist. Google Instant Mix kreira nove playliste na temelju jedne pjesme analizom karakteristika pjesme te njihovim podudaranjem sa drugim melodijama.
  • Sinkronizacija: Playliste kreirane u Music Beta by Google će se pojaviti u svim player-ima povezanim sa tim Google računom, sinkronizacijom preko računala, smartphone-a i slično.
  • Kvaliteta zvuka: Streaming datoteke može ići i do 320kb/s što ovisi o mrežnom povezivanju i podrše uređaja.