Kompanija Adobe odlučila se za preuzimanje Magenta Commerce. Posao vrijedan 1,7 milijardi dolara bit će veliki poticaj za Adobe-ove marketinške platforme Experience Cloud koja će sada dobiti nove e-commerce značajke.

Adobe Experience Cloud obuhvaća Cloud za oglašavanje, analitiku i marketing te radi zajedno s Adobe Creative Cloud i Adobe Document Cloud.

Dogovoreno preuzimanje podrazumjeva da će Magento platforma za e-trgovinu bit u potpunosti integrirana u Cloud Experience, što će u konačnici značiti još jedan set alata za marketere. To znači da će marketeri dobiti još jedan set alata koji obuhvaća upravljanje Magento trgovinom, prediktivnom inteligencijom i sposobnostima orkestriranja narudžbi za fizičku i digitalnu robu.

S preuzimanjem Magento, kompanija Adobe želi što bolje pozicije u borbi s drugim marketinškim platformama i korisničkim platformama kao što je Salesforce. Također, njeni korisnici će dobiti pristup Magento razvojnoj zajednici koja broji više od 300.000, a koja je do sada stvorila na tisuće predinstaliranih proširenja za poslove poput plaćanja, dostave, poreza i logistike.

Kompanije Adobe i Magento dijele viziju budućnosti u pogledu digitalnih iskustava koja će povezati snagu koju ima Adobe na području sadržaja i podataka s Magento-vom inovacijama na području otvorene trgovine. Veoma smo uzbuđeni što se pridružujemo kompaniji Adobe i vjerujemo da će to biti sjajna prilika za naše klijente, partnere i razvojnu zajednicu,

navodi u svom priopćenju Mark Lavelle, direktor kompanije Magento.

Ovo preuzimanje vrijedno 1,7 milijardi dolara trebalo bi biti završeno u trećem tromjesečju, uz odobrenje regulatora, nakon čega će trenutni direktor kompanije Magento Mark Lavelle i dalje voditi Magento-ov tim s tom razlikom da će svoja izvješća podnositi Brad Rencher-u, direktoru Adobe Digital Experience.